Jooga koetaan suurimmaksi osaksi yhdistymisen sykli. Tämä yhdistyminen on monipuolista. Yhdessä mittauksessa se yhdistää ihmisen sisällä olevat erilaiset kehykset, mukaan lukien innostuneet, fyysiset, henkiset ja syvälliset kehykset. Kaiken kaikkiaan ihmisen olemassaolossa on viisi ainutlaatuista kehystä. Näihin viitataan tavallisesti koshina, jotka ovat fyysisiä, vilkkaita, henkisiä, häiritsemättömiä ja euforisia vaippoja. Ymmärtämyksemme joogasta yritämme tuoda yhteen nämä viisi ihmisen kehoa tai kerrosta. Toinen yhdistymissykli tapahtuu yksilön tietoisuuden ja all inclusive -tietämyksen välillä.
Tähän yhdistymiseen viitataan säännöllisesti Samadhina, ja se on yksi keskeisistä muutoksista, jotka tapahtuvat joogatoiminnan sisällä. Huomatessaan tämän toisesta näkökulmasta, Samadhi on erottelukyvyn muutos, jossa turhautuminen maailmasta muuttuu tavoitteeksi, että todellisuuden takana oleva todellisuus löytyy sen täydellisimmästä rakenteesta. Jooga, puitteina, on muodostunut eri haaroiksi, joiden kautta ihmiset etsivät olentonsa sisällä olevien komponenttien edistymistä ja yhdistämistä. Jokaisella haaralla on oma erityinen ajatuksensa ja päättelymenetelmänsä, joka luonnehti täydellisen yhdistymisen kiertoa ja väistämätöntä hankkimista.
Joogaa ei ole oikein järjestetty, koska jokaisella on omat yksiselitteiset ominaisuutensa, jotka pakottavat ihmisten keskuudessa esiintyvien erilaisten ominaisuuksien ja hahmojen vaatimukset. Jokaisen kehyksen on tarkoitus pakottaa vaihtoehtoinen hahmotyyppi, ja joogasta on muodostunut laaja-alainen kehys, jonka voi harjoittaa melkein kuka tahansa ihminen, joka haluaa etsiä toista maailmaa. Jnana-joogan kaltainen koulutus on ihanteellinen jollekin, joka on järkevästi hylätty, kun taas bhakti-joogan teko on hyödyllinen jollekin, joka on aidosti innokas ja vino kohti omistautumisen tunnetta. Tässä artikkelissa tarkastelemme joogan tavallisempia tekoja, jotka on saatu joogisen toismaailmallisuuden tapasta. Nämä joogakäytännöt ovat melkein yhtä nuorekkaita kuin 500 vuotta ja vanhoja kuin muutama tuhat. Vaikka on olemassa lukuisia kehittyneitä joogatoimia, joille on ominaista eri ohjaajat, puitteet, joista puhumme, ovat tavanomaisia puitteita, jotka ovat olleet läsnä kaikkina aikoina.
Bhakti-jooga Bhakti-jooga on pääkehys, jota tarkastelemme. Bhakti-jooga on koulutus, jossa syvälliset ammatilliset valokeinot omistautumisen ehdon rakentamiseksi aivoissa ja sydämessä. Bhakti-joogassa vaaditaan vankkaa itseluottamusta, kun luotetaan alistumaan Jumalalle itsensä luovuttamisen syklin kautta. Bhakti-joogan käytäntöjen ja menettelytapojen tarkoituksena on tällä tavoin auttaa luovuttamaan omatunto ja omaksumaan palvonnan tekijän mahdollisuus. Bhakti-joogan tavanomaisemmat teot ovat kirtan (lausuminen / viritys), japa (mantran redundanssi) ja pohdinta taivaalliseen.