Osakekirja on paperi, jossa ilmoitetaan, että omistat osan yrityksestä. Yritykset myyvät osakkeita laajentumisen rahoittamiseksi, työntekijöiden palkkaamiseksi, mainostamiseksi jne. Yleensä osakkeiden myynti auttaa yrityksiä kasvamaan. Osaketta ostavat ihmiset osallistuvat yrityksen voittoihin tai tappioihin.

Mikä on osake?

Osakekauppa perustuu yleensä lyhyen aikavälin spekulaatioihin yrityksen toiminnasta, tuotteista, palveluista jne. Tämä spekulointi vaikuttaa sijoittajan päätökseen ostaa tai myydä ja siihen, mitkä hinnat ovat houkuttelevia.

Osta osakkeita parhaaseen tai markkinahintaan

Osta osakkeita? Tietokoneet ovat tehneet osakemarkkinoille sijoittamisesta hyvin helppoa. Markkina- ja yritysuutisia on saatavilla lähes kaikkialla maailmassa. Internet on tuonut osakemarkkinoille suuren uuden sijoittajaryhmän, ja tämä ryhmä kasvaa joka vuosi. Härkämarkkinat – karhumarkkinat. Kaikki, jotka ovat seuranneet osakemarkkinoita tai katsoneet TV-uutisia, tuntevat luultavasti termit härkä- ja karhumarkkinat. Mitä ne tarkoittavat?

Yritys hankkii rahaa ensimarkkinoilla

Kyseessä on listautumisanti (Initial Public Offering, IPO). Sen jälkeen osakkeilla käydään kauppaa jälkimarkkinoilla (joita kutsumme osakemarkkinoiksi), kun yksittäiset sijoittajat tai kauppiaat ostavat ja myyvät osakkeita toisilleen. Yritys ei saa voittoa tai tappiota näiltä jälkimarkkinoilta.

Härkämarkkinat määritellään tasaisesti nousevilla Novartis osake

Talous kukoistaa ja yritykset tekevät yleensä voittoa ja Novartis osake @ Pexcash. Useimmat sijoittajat uskovat, että tämä suuntaus jatkuu vielä jonkin aikaa. Sen sijaan karhumarkkinoilla hinnat laskevat. Talous on todennäköisesti laskusuunnassa ja monet yritykset ovat vaikeuksissa. Nyt sijoittajat ovat pessimistisiä osakemarkkinoiden tulevan kannattavuuden suhteen. Koska sijoittajien asenteilla on taipumus ohjata heidän osto- tai myyntihalukkuuttaan, nämä suuntaukset yleensä jatkuvat, kunnes merkittävät ulkoiset tapahtumat aiheuttavat mielipiteiden muuttumisen.

Nousumarkkinoilla sijoittaja toivoo ostavansa aikaisin ja pitävänsä osakkeen, kunnes se on saavuttanut huippunsa.

Matalan ja korkean tason ennustaminen on luonnollisesti mahdotonta. Koska suurin osa sijoittajista on “härkäpäisiä”, he tekevät enemmän rahaa nousevilla härkämarkkinoilla. He ovat valmiita sijoittamaan enemmän rahaa osakkeen noustessa ja saamaan enemmän voittoa.

Sijoittaminen karhumarkkinoilla aiheuttaa suurimman mahdollisuuden tappioihin, koska suuntaus on laskeva eikä loppua ole näkyvissä.

Sijoitusstrategia voi tässä tapauksessa olla lyhyeksi myynti. Lyhyeksimyynti tarkoittaa sellaisen osakkeen myymistä, jota et omista. Voit sopia tästä välittäjäsi kanssa. Käytännössä lainaat välittäjältäsi osakkeita myytäväksi siinä toivossa, että voit ostaa ne myöhemmin takaisin, kun hinta on laskenut. Voitat näiden kahden hinnan erotuksesta. Toinen strategia laskusuhdanteen aikana on ostaa puolustavia osakkeita. Nämä ovat osakkeita, kuten yleishyödyllisiä yrityksiä, joihin markkinoiden laskusuhdanne ei vaikuta, tai yrityksiä, jotka myyvät tuotteitaan kaikissa taloudellisissa olosuhteissa.
Brokerit